"Енергоатом" домовився з Barclays про фінансування добудови двох блоків ХАЕС

Вівторок, 3 листопада 2015, 19:38

НАЕК "Енергоатом" має домовленості з банком Barclays про фінансування добудови двох блоків на Хмельницькій АЕС.

Про це президент "Енергоатому" Юрій Недашковський заявив на брифінгу у Брюссельському прес-клубі 29 жовтня, передає прес-служба компанії.

"У нас є домовленість з всесвітньо відомим банком Barclays,  ми отримаємо кошти на добудову двох блоків на ХАЕС", - сказав Недашковський.

"В результаті матимемо таку арифметику - мінус 1 (орієнтований на Європу), дає плюс 2 (енергоблоки для України). Тобто, один проект містить відразу три напрямки. Перший - технічний експорт електроенергії, другий - фінансові інструменти, третій - створення нових енергогенеруючих потужностей", - заявив він.

Реклама:

За словами президента "Енергоатому", всі ці речі концептуально викладені у відповідному розпорядженні Кабміну, яке затверджує цей проект.

"Звісно, технічно експорт розпочне свою дію не зараз, у той час, коли Україна відчуває дефіцит електроенергії. Цей проект має термін реалізації 3-4 роки", - підсумував Недашковський.

Як відомо, 16 вересня Верховна Рада денонсувала угоду між Україною і Російською Федерацією щодо добудови третього і четвертого блоків Хмельницької атомної електростанції.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: