"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яресько: ефективна ставка оподаткування зарплат знизиться з 16% до 13%

Вівторок, 3 листопада 2015, 15:50

Ефективна ставка оподаткування зарплат, згідно проекту податкової реформи Мінфіну, знизиться з 16% до 13%.

Про це написала міністр фінансів Наталія Яресько у своїй колонці для "Дзеркала тижня".

Яресько заявила, що Міністерство фінансів знижує податкове навантаження на фонд оплати праці для всіх працівників та роботодавців, а також для громадян з низькими доходами.

"Для цього ми вводимо неоподатковуваний дохід у розмірі однієї мінімальної зарплати, який застосовується до всіх платників. Це означає, що реальна ефективна ставка ПДФО для найменш забезпечених громадян буде становити 0%, для тих, хто отримує невеликі зарплати, вона складе менше 10%, і навіть найбагатші громадяни будуть платити менше 20% свого доходу", - зазначила вона.

Реклама:

У той же час, альтернативна пропозиція пропонує ліквідувати мінімальну соціальну пільгу.

За словами міністра фінансів, це призведе до того, що найменш захищені громадяни України почнуть платити значно більше податків, у той час як найбільш заможні - значно менше.

"Наша пропозиція полягає в наступному: якщо зараз реальна ефективна ставка оподаткування зарплат для громадян становить в середньому більше 16%, то по моделі Мінфіну вона зменшиться до 13%", - заявила Яресько.

У кінці жовтня депутати з різних фракцій зареєстрували у Верховній Раді альтернативний мінфінівському проект податкової реформи. Законопроект розроблений під керівництвом голови податкового комітету ВР Ніни Южаніної.

МВФ раніше закликав відмовитися від прийняття цього проекту податкової реформи, пригрозивши позбавити Україну кредитних коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!