"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Головним економістом ЄБРР став екс-ректор російської економічної школи

Вівторок, 3 листопада 2015, 13:13

Колишній ректор Російської економічної школи Сергій Гурієв призначений головним економістом Європейського банку реконструкції та розвитку.

Про це йдеться в повідомленні ЄБРР, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, Гурієв почне роботу на цій посаді з літа наступного року.

З початку цього року обов'язки головного економіста виконував керуючий директор ЄБРР з корпоративної стратегії, німець Ханс Петер Ланкес.

Реклама:

У прес-релізі ЄБРР уточнюється, що Гурієв займе свою нову посаду після завершення виконання своїх викладацьких обов'язків, зараз економіст викладає в Інституті політичних досліджень у Парижі.

"Я дуже задоволений тим, що з нами в ЄБРР буде працювати настільки авторитетний економіст, як Гурієв. Він привнесе в роботу на цій посаді і у виконавчому комітеті банку свої колосальні знання та досвід. Він володіє глибоким знанням країн, в яких діє ЄБРР, і як головний економіст буде відігравати важливу роль у виконанні нами своєї місії", - зазначив президент ЄБРР Сума Чакрабарті.

 

У повідомленні банку говориться, що в останні роки Гурієв підтримує тісні зв'язки з ЄБРР.

"Він брав участь у підготовці доповідей банку про перехідний процес і був членом зовнішньої консультативної групи економічного департаменту", - зазначено в повідомленні.

Гурієв покинув Росію в 2013 році через побоювання переслідувань з боку правоохоронних органів в рамках так званої "справи експертів" (фахівці у галузі права та економіки, які працювали над експертизою вироку у "другій справі ЮКОСа" на прохання Ради з прав людини при президенті РФ).

Слідчі за рішенням суду вилучили у Гурієва електронну переписку за кілька років, після чого він виїхав до Франції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!