"Азовмаш" виходить на ринки країн Близького Сходу та Африки

Вівторок, 3 листопада 2015, 12:59

"Азовмаш" підписав дилерську угоду з турецькою компанією "Віташ Веліолу Іншіаат Ве Тіджарет" на придбання і продаж продукції вагонобудування і важкого машинобудування, що випускається ПАТ "Азовзагальмаш", на ринках Близького Сходу та Африки.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-реліз компанії.

Угода підписана в ході візиту турецької делегації на чолі з головою правління турецької компанії Османом Сехер Акшехірі на підприємство.

У прес-релізі повідомляється, що в ході візиту підписано перший контракт на поставку вагонів виробництва "Азовзагальмаш" на 2016-2017 рік. У той же час обсяг контракту та інші його параметри не розголошуються.

Реклама:

При цьому в "Азовмаші" кажуть, що ще належить пройти сертифікацію вагонів, доопрацювати технічну документацію.

"Вихід на ринки країн Близького Сходу та Африки - це реальна перспектива та альтернатива ринку Митного союзу, велику підготовчу роботу в цьому напрямку ми вже провели", - цитує прес-служба президента керуючої компанії "Азовммашінвест Холдинг" Тараса Поліщука.

Він додав, що сьогодні завод в основному простоює, але обладнання в цілості і готове до експлуатації.

"Не буде проблем і з кадрами - при отриманні замовлень на завод готові повернутися пішли робочі", - повідомив Поліщук.

Група "Азовмаш" ("Азовмашінвест Холдинг") виробляє залізничні вантажні вагони і платформи, автотопливозаправщики, автоперевізники, металургійне, гірничорудне і кранове обладнання.

Обсяг виробництва групи в один з найкращих років (2012-й) досяг майже 10 млрд гривень (за тодішнім курсом понад 1,2 млрд доларів), випуск вагонів перевищив 16 тис. одиниць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: