"Влада" Криму хоче карати за розкрадання енергогенераторів по максимуму

Субота, 28 листопада 2015, 13:18

Розкрадання енергогенераторів на території республіки в період діючного НС у зв'язку з припиненням постачань електроенергії з України буде каратися по максимуму - 5 років позбавлення волі.

Про це заявили самопроголошений "глава" анексованого Росією Криму - Сергій Аксьонов і "прокурор" Наталія Поклонська під час засідання "уряду".

Аксьонов озвучив вимогу Поклонській перекваліфікувати звинувачення за розкрадання "з дрібної крадіжки на сприяння терористам, щоб дати їм максимальний термін".

У свою чергу Поклонська заявила, що прокурори будуть орієнтовані на те, щоб за злочини, спрямовані на розкрадання республіканської держвласності просити в суді покарання "по максимуму".

Реклама:

"Якщо мінімальна санкція - від 2 років позбавлення волі, а максимальна - до п'яти - отримуватимуть 5 років позбавлення", - заявила Поклонська.

Як відомо, у Криму з 22 листопада через надрив опор ЛЕП в Херсонській області відключено електроенергію, яка надходила з материкової частини України.

Півострів забезпечується електроенергією власну генерацію і дизельними генераторами.

27 листопада перший заступник керівника окупаційної влади Криму Сергія Аксьонова Михайло Шеремет заявив, що з Кубані до Криму почала надходити електроенергія. Пізніше Міненергетики РФ спростувало цю заяву.

До 30 листопада бригади "Укренерго" не отримають доступу для завершення ремонтних робіт на ПЛ 220 кВ Каховська-Титан.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!