У ДТЕК кажуть, що не імпортуватимуть вугілля до вирішення питання з боргами

П'ятниця, 27 листопада 2015, 20:03

ДТЕК не готовий наразі імпортувати вугілля до початку вирішення питання про виплату заборгованості перед компанією та встановлення справедливого тарифу.

Про це повідомив голова енергохолдингу Максим Тімченко журналістам у Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, борг енергоринку перед компанією становить 5,3 млрд гривень. Крім того, коли компанія минулої зими імпортувала з ПАР енергетичне вугілля, збитки від його постачання через несправедливий тариф сягнули 350 млн гривень.

"Фінансово ми на сьогодні не готові імпортувати вугілля, брати на себе ризики валютні, з оплати і доставки", - сказав він.

Реклама:

Тімченко уточнив, що зараз можна привезти вугілля в Україну за 65 доларів, або 1560 грн за тонну, тоді як у тарифі, як і раніше, закладається ціна вугілля 1100 грн/тонна.

Енергохолдинг "ДТЕК" створено в 2005 році для управління енергетичними активами найбільшої в Україні фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова.

Корпорації делеговано функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку та збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що в Україні наразінедостатньо вугілля для проходження зимового періоду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: