"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна нарощує експорт агропродукції до країн Азії

П'ятниця, 27 листопада 2015, 19:32

Україна активно нарощує експорт агропродукції до країн Азії - на 7,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це  повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Ярослав Краснопольський під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, передає пресс-служба МінАПК.

За його словами, в цілому географічна структура експорту показує експортну переорієнтацію до країн Азії (частка експорту майже 47%) та збереження основних позицій у торгівлі з країнами ЄС (частка 26,4%).

"До десятки країн - найбільших імпортерів української сільськогосподарської продукції, увійшли: Китай, Індія, Єгипет, Іспанія, Туреччина, Нідерланди, Італія, Саудівська Аравія, Іран та Польща. За десять місяців 2015 року до цих країн було експортовано продукції на шість млрд доларів, що становить 51,1% загального експорту сільськогосподарської продукції", - розповів він.

Реклама:

Також заступник міністра додав, що водночас ведеться робота з відкриття нових ринків збуту та розширення експортних видів продукції.

"Зокрема відзначається зростання експорту по деяким товарним позиціям до країн ЄС, Азії, Близького Сходу та Африки. Для вітчизняних підприємств-виробників яєць було відкрито ринок Ізраїлю, відновлено експорт м’яса та м’ясних продуктів до Молдови, Вірменії, Узбекистану, Киргизії, молочної продукції - до Казахстану та Китаю", - розповів Краснопольський.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: