"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту знижуються через слабку статистику Китаю

П'ятниця, 27 листопада 2015, 16:55

Ціни на нафту знижуються через слабкі економічні показники Китаю та надлишок нафти на ринку.

Про це пише Рейтер.

До 13:37 ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,35 долара до 45,11 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,95 долара до 42,09 долара. З початку листопада ціна WTI знизилася на 8,7%.

Прибутки китайських промислових підприємств в жовтні знизилися п'ятий місяць поспіль, на 4,6% у порівнянні з минулим роком, згідно зі статистичними даними.

Реклама:

Ринок слабо відреагував на звіт щодо запасів нафти в США, який показав не таке сильне зростання запасів минулого тижня, як припускали аналітики, говориться у звіті банку ANZ.

Наступної п'ятниці пройде нарада ОПЕК, від якої аналітики не чекають рішення щодо зниження видобутку.

"Хоча ми як і раніше вважаємо, що нічого важливого не відбудеться, цього разу готовність Саудівської Аравії до співпраці, здається, посилилася. Так що результат наради може бути несподіваним", - сказав аналітик Phillip Capital Деніел Енг.

Ціни зросли на цьому тижні за рахунок посилення геополітичного ризику на Близькому Сході, пов'язаного зі збитим Туреччиною російським військовим літаком. Але аналітики не очікують подальшого зростання цін, викликаного ситуацією на Близькому Сході.

"Гарне постачання ринку нафти, рекордно високі запаси в ОЕСР і відсутність реальної загрози об'єктам нафтової інфраструктури на Близькому Сході, пов'язаної з військовими діями проти ІГ в Сирії, не дозволять геополітичній премії впливати на ціну нафти", - йдеться у звіті BMI.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!