Комбінат Ахметова відключать від електроенергії через невідшкодований ПДВ

П'ятниця, 27 листопада 2015, 15:30

ПАТ "Запоріжсталь", що належить Рінату Ахметову, відключають від електроенергії через борг держави перед комбінатом із відшкодування ПДВ.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна".

ПАТ "Запоріжсталь" отримало повідомлення від державного монополіста ВАТ "Запоріжжяобленерго" про зупинку постачань електроенергії на підприємство у рамках чинних угод унаслідок порушення графіка обов'язкових платежів, які виникли в меткомбінату через заборгованість держави перед компанією із відшкодування податку на додану вартість у розмірі понад 822 млн гривень.

Як повідомляється в прес-релізі підприємства в п'ятницю, заборгованість "Запоріжсталі" перед "Запоріжжяобленерго" становить близько 140 млн гривень.

Реклама:

За словами генерального директора "Запоріжсталі" Ростислава Шурми, останнім часом колектив комбінату перебуває в режимі постійного тиску з боку органів державної влади і державних монополістів.

"Єдина причина нашої заборгованості за електроенергію - борг державних органів влади щодо повернення ПДВ перед комбінатом, який вшестеро перевищує суму боргу "Запоріжсталі" за електроенергію, але чиновників це не хвилює", - сказав він.

"Їх не хвилюють тяжкі наслідки цього рішення: зупинка підприємства і втрата роботи для тисяч людей, зайнятих на виробництві, відповідні соціальні потрясіння, а також загроза техногенних аварій унаслідок різкої зупинки виробництва в момент відключення електроенергії", - заявив гендиректор.

При цьому керівник підприємства гарантував, що комбінат того ж дня погасить заборгованість за електроенергію, щойно держава поверне ПДВ.

"І проблема по-іншому вирішитися не може. Ми вимагаємо в держави повернути наші зароблені кошти - борг із відшкодування ПДВ", - резюмував Шурма.

МК "Запоріжсталь" знаходиться в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: