ОПЗ розриває договір з компанією, яку пов'язують з Мартиненком

П'ятниця, 27 листопада 2015, 14:21

"Одеський припортовий завод" розірве договір з австрійською компанією Antra Gmbh про давальницьку переробку газу на потужностях українського підприємства з формулюванням "за ініціативою трейдера".

Про це "Економічній правді" стало відомо від учасника зустрічі в ФДМ і співрозмовника на ОПЗ.

За даними джерел, 27 листопада у ФДМ пройшла велика зустріч, в якій брали участь представники МФО і питанню ОПЗ було приділено дуже багато уваги.

Крім того, 28 листопада глава ФДМ Ігор Білоус на прес-сконференції повідомив, що завод оголосить відкритий тендер і той, хто запропонує кращі умови, поставлятиме газ.

Реклама:

"У мене є попередня інформація, що договір буде розірваний... Antra - це один з газових трейдерів, що працюють на українському ринку. Насправді їх багато. Я думаю, що завод оголосить відкритий тендер і той, хто запропонує кращі умови, поставлятиме газ", - сказав він.

Нагадаємо, заступник генпрокурора, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе повідомив, що Одеська прокуратура розслідує факти злочинного заволодіння коштами держави на суму понад 4 мільярдів гривень.

За його словами, об'єктом злочинних зазіхань став "Одеський припортовий завод".

Як повідомлялося, Одеський припортовий завод напередодні приватизації уклав газовий контракт з невідомою компанією, який позбавить ОПЗ частини валютної виручки.

З листопада на ОПЗ почала поставляти газ маловідома австрійська компанія Antra GmbH, що має українське коріння. Новий постачальник прийшов на зміну структурам групи Приват, які з липня постачали завод газом.

Договір передбачає давальницьку переробку газу Одеським припортовим з відвантаженням кінцевої продукції цій фірмі.

Модель роботи на давальницькій сировині передбачає, що весь кінцевий продукт буде належати постачальнику газу, що позбавляє ОПЗ валютної виручки.

Пізніше стало відомо, що компанія Antra GmbH пов'язана з головою комітету Верховної Ради з ПЕК, соратником Арсенія Яценюка Миколою Мартиненком.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: