Фінський Stockmann продає всі свої магазини в Росії

П'ятниця, 27 листопада 2015, 10:04

Фінський ритейлер Stockmann продасть свої торгові центри в Росії за 5 млн євро.

Про це йдеться в повідомленні компанії, пише РБК.

У прес-релізі говориться, що в Росії Stockmann зосередиться на своєму бізнесі у сфері нерухомості, а також продовжить володіти торговим центром "Невський Центр" в Санкт-Петербурзі.

Reviva Holdings виплатить 5 млн євро за 100% акцій АТ "Stockmann", операцію планується закрити до 31 січня 2016.

Реклама:

За словами гендиректора Stockmann Пера Теліна, бізнес, який Stockmann продає в Росії, "був збитковий протягом останніх кількох років, а значна девальвація рубля посилила збитки".

У Stockmann в Росії було сім універмагів - п'ять в Москві і Московській області і по одному в Санкт-Петербурзі та Єкатеринбурзі.

Згідно з даними, які публікує компанія, в 2014 році виручка універмагів Stockmann в Росії склала 240 млн євро, операційний збиток - 26 млн євро.

Покупець універмагів Stockmann, компанія Reviva Holdings, є власником Debrus - російської франшизи універмагів Debenhams (поки в Росії відкритий тільки один такий універмаг - в московському торговому центрі "Мега Біла Дача").

У 2014 році Stockmann на тлі економічної кризи оголосив про закриття 16 магазинів бренду одягу Sepalla, 19 магазинів Lindex і трьох універмагів Stockmann в Москві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!