"Нафтогаз" і "Газпром" збільшили суми взаємних позовів

П'ятниця, 27 листопада 2015, 09:58

"Нафтогаз" і "Газпром" продовжують нарощувати взаємні позови в Стокгольмському Арбітражі - тепер загальні претензії "Нафтогазу" до "Газпрому" оцінюються в 25,7 мільярда доларів, а "Газпрому" до "Нафтогазу" - в 29,8 мільярда доларів.

Про це йдеться у звіті компанії, пише Прайм.

Компанії судяться в Стокгольмі з червня 2014 року.

Раніше "Нафтогаз" повідомляв, що вимагає від "Газпрому" компенсації 12 млрд доларів за контрактом на постачання газу і 11,7 мільярда - за контрактом на транзит (цей позов ініційований в жовтні 2014 року).

Реклама:

Сума позовів до "Газпрому" до "Нафтогазу" становила 29,2 мільярда доларів за контрактом на постачання газу.

У фінансовому звіті "Нафтогазу" за 9 місяців 2015 сума позову української компанії до "Газпрому" за контрактом на постачання газу вказується вже в розмірі 14 мільярдів доларів.

"Керівництво " Нафтогазу" вважає, що на 31 грудня 2014 компанія розрахувалася за всіма своїми зобов'язаннями за поставлений протягом 2010-2014 років природний газ, і вимагає компенсації за сплачені суми в розмірі 14 мільярдів доларів", - йдеться в звіті.

Сума транзитного позову у звіті вказана колишня - 11,7 мільярда доларів. Таким чином, загальна сума позовів "Нафтогазу" до "Газпрому" виросла до 25,7 мільярдів доларів.

"16 жовтня 2015 "Газпром" подав письмове заперечення відповідача (на транзитний позов "Нафтогазу" до "Газпрому"), вимагаючи оплати транзитних обсягів, які нібито були використані "Нафтогазом" в липні-листопаді 2014 року, на загальну суму 5,9 мільйона доларів", - вказується також у звіті української компанії.

Таким чином, сума позовів "Газпрому" до "Нафтогазу" становить тепер близько 29,8 мільярда доларів.

У "Газпромі" не коментують цю інформацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: