Росія припиняє роботу над "Турецьким потоком"

Четвер, 26 листопада 2015, 16:31

Росія припиняє роботу над низкою проектів інвестиційних і торговельних угод з Туреччиною.

Про це заявив міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв в четвер журналістам, передає "Інтерфакс".

"Ця угода про вільну торгівлю послугами та інвестиціями, це довгострокова п'ятирічна програма з 2016 по 2020 роки торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, ця угода про створення фонду спільних інвестицій", - пояснив Улюкаєв.

Проект газопроводу "Турецький потік" також підпадає під дію російського закону про спеціальні економічні заходи, які є правовою основою для прийняття Москвою обмежувальних заходів щодо Туреччини, заявив міністр.

Реклама:

"Цей проект нічим не відрізняється від будь-якого іншого проекту, і точно так само йдеться про наше інвестиційне співробітництво", - сказав Улюкаєв, відповідаючи на відповідне питання.

Відповідаючи на питання про долю проекту АЕС "Аккую", Улюкаєв заявив: "Те ж саме".

АЕС "Аккую" в Туреччині будується за схемою BOO (build-own-operate, "строй-володій-експлуатуй"), коли власником зарубіжної АЕС виступає російська сторона.

Компанії "Росатома" зараз володіють контрольною часткою в капіталі АТ "Аккую Нуклеар", що реалізує проект. Станцію планувалося ввести в експлуатацію в 2022 році.

У липні 2015 року повідомлялося, що "Газпром" призупинив роботи з будівництва "Турецького потоку". Пізніше, у вересні, в "Газпромі" повідомили, що "запуск "Турецького потоку" припинений через політичну кризу в Туреччині".

Раніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив російському уряду підготувати список санкцій проти Туреччини.

Нагадаємо, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи.

За даними турецької влади, російський літак, перш ніж його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження. Літак впав в сирійській провінції Латакія поблизу кордону з Туреччиною, де базується російська авіація.

Туреччина заявила, що збила російський літак заради захисту свого суверенітету. Путін назвав інцидент з літаком "ударом у спину, який завдали посібники терористів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!