Кабмін запропонував Раді скасувати трудові книжки

Четвер, 26 листопада 2015, 11:24

Кабінет міністрів запропонував Верховній Раді скасувати трудові книжки, змінивши порядок обліку трудової діяльності співробітників.

Про це йдеться у відповідному законопроекті №3507 Мінекономіки.

Законопроект передбачає внесення змін до Кодексу законів про працю - норма про трудову книжку вилучається, замість цього вводиться норма, згідно якої облік трудової діяльності співробітника здійснюється в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Порядок ведення обліку трудової діяльності співробітників в електронній формі буде встановлювати Кабмін.

Реклама:

Зміни до закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" передбачають розширення списку даних про співробітника, що вносяться до реєстру.

Зокрема, до персональної облікової картки вносяться додатково: унікальний номер електронної персональної облікової картки застрахованої особи; серія та номер паспорта; місце реєстрації; місце отримання пенсій; відомості про членів сім'ї, які перебувають на утриманні застрахованої особи, та її дітей.

У частину картки, яка відображає інформацію, необхідну для обчислення та призначення страхових виплат, вносяться додатково: сума виплат (доходу), з якої сплачено страхові внески за відповідний місяць; період трудових відносин; сума періодів страхового стажу; відомості про трудових відносинах (прийняття на роботу, присвоєння розряду, переведення на іншу роботу, звільнення).

Також, кількість відпрацьованих календарних днів за відповідний місяць; освіта; професія; назва посади із зазначенням структурного підрозділу; інформація про основне місце роботи; відомості про добровільну сплату єдиного внеску за договором про добровільну участь; інформація про судимість (якщо вона не погашена); інформація про отриманий трудовому стажі.

Як повідомлялося, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявляв, що система трудових книжок суперечить європейській практиці і ускладнює роботу кадровим службам підприємств.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!