"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Південна Корея оштрафувала VW на 12,3 мільйона доларів

Четвер, 26 листопада 2015, 09:39

Міністерство навколишнього середовища Південної Кореї оштрафувало Volkswagen AG на близько 12,3 мільйона доларів за порушення екологічних норм і зажадало відкликати з ринку країни більш 125,5 тисячі автомобілів.

Про це пише "Прайм" з посиланням на агенство Ренхап.

За даними агентства, відкликанню підлягають автомобілі Volkswagen Tiguan і Volkswagen Beetle, а також Audi A4, Audi Q3 і Audi Q5.

Рішення про штраф та про відкликання автомобілів було прийнято після того, як експертна комісія відомства виявила невідповідності у вимірах показників викидів шкідливих речовин.

Реклама:

Зокрема, було виявлено, що на автомобілях Volkswagen Tiguan, обладнаних двигуном EA189, було встановлено програмне забезпечення, яке занижало реальні показники викидів.

В даний час фахівці перевіряють, чи була подібна "начинка" встановлена на інших автомобілях.

Крім цього південнокорейське міністерство навколишнього середовища вимагає від автовиробника надати до 6 грудня докладний план дій щодо приведення поставляються на ринок автомобілів у відповідність з екологічними нормами.

Скандал навколо автоконцерну Volkswagen розгорівся після того, як американська влада звинуватила автовиробника в тому, що він обладнав дизельні автомобілі програмним забезпеченням, занижувати реальні показники викидів шкідливих речовин.

У Volkswagen заявили, що основна частина автомобілів з порушеннями в ПО знаходиться не в США, а в Європі.

За його даними, у світі близько 11 млн машин з подібними дефектами, у тому числі 8 млн в Євросоюзі, з яких 2,8 мільйона - у Німеччині.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: