"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов і держава виграли суд по "Дніпробленерго" у Коломойського

Середа, 25 листопада 2015, 20:23

Господарський суд Києва відмовив у вимогах компанії "Бізнес-інвест", дружньої групі "Приват" Ігоря Коломойського, яка оскаржувала законність приватизації 50% акцій "Дніпрообленерго".

Рішення 25 листопада в залі суду оголосила суддя Яна Карабань. 

Відповідачами у справі виступали Кабінет міністрів України, Фонд державного майна і компанія DTEK Holdings Limited, що заплатила за пакет за 660,1 млн грн.

Конкурс відбувся 17 квітня 2012 року. Єдиним конкурентом DTEK виступило "Луганське енергетичне об'єднання" Костянтина Григоришина, що запропонувало на 50 тис гривень менше.

Реклама:

"Бізнес-інвест" вимагала зобов'язати DTEK повернути державі 2995809 простих іменних акцій "Дніпрообленерго" і визнати недійсними:

- Розпорядження КМУ від 15.02 2012 в частині узгодження умов продажу держпакета акцій ПАТ "Енергопостачальна компанія" Дніпрообленерго ";

- Наказ ФДМ про затвердження інформаційного повідомлення про проведення конкурсу з використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу пакета акцій ПАТ "Енергопостачальна компанія" Дніпрообленерго ";

- Рішення ФДМ про затвердження переможця конкурсу - продажу 50% акцій "Дніпрообленерго" - DTEK Holdings Limited;

- Договір купівлі продажу акцій між ФДМ і DTEK. 

У той же день суддя Яна Карабань розглядала аналогічний позов по "Дніпрообленерго", в якому позивачем виступала компанія "Львівобленерго" братів Ігоря та Григорія Суркісів. Але засідання у цій справі перенесли через відсутність одного з відповідачів - Кабінету міністрів України.

Відсутність представника КМУ на процесі за позовом "Бізнес-інвесту" не стала причиною для перенесення.

21 липня 2014 Петро Порошенко підписав указ № 605/2014, за яким Яна Карабань була переведена в Госпсуд Києва з Госпсуду Донецької області.

До проведення конкурсу 75% акцій "Дніпрообленерго" належали державі і знаходилися в управлінні НАК ЕКУ, 15,9% - компанії Larva Investments Limited Костянтина Григоришина та Ігоря Коломойського. ДТЕК Ріната Ахметова тоді володіла близько 1,5% акцій "Дніпрообленерго".

Економічна правда.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!