Російська митниця перестала пропускати вантажі з Туреччини

Середа, 25 листопада 2015, 18:13

На російському кордоні виникли перебої з пропуском турецьких товарів.

Про це розповіли РБК імпортери і митні брокери.

Вони відзначають, що в середу вантажі відправляють на повний огляд.

У середу в Новоросійську почали затримувати вантажі з Туреччини, але пояснень російські митники не дають, розповідає директор митного брокера "НовоТрансЛайн" в Новоросійську Григорій Пелипенко.

Реклама:

"Ніяких пояснень нам не давали, кажуть, чекайте, можливо, завтра почнеться розмитнення", - сказав він. Робити висновки поки рано, вважає він.

Власник великої мережі взуттєвих магазинів розповів, що в середу в Новоросійському порту вантаж з партією взуття з Туреччини для його мережі відправили на повний огляд, хоча зазвичай проводять тільки частковий огляд. За його інформацією, інші вантажі, в першу чергу, продуктові, не пропустили взагалі.

Представник компанії "Діксі" Анастасія Орлова (компанія самостійно імпортує з Туреччини фрукти і овочі - Ред.) підтвердила, що митний контроль в Новоросійську посилений, не уточнивши деталей.

Менеджер московської фірми, яка імпортує з Туреччини будматеріали, розповідає, що за інформацією митних брокерів, обслуговуючих вантажі на Північно-Західній митниці (Санкт-Петербург), митникам "дана команда" перевіряти вантажі з Туреччини в максимально жорсткому режимі.

"Незрозуміло, що буде з партіями турецьких товарів, які вже знаходяться в дорозі і повинні прийти на кордон на цьому тижні", - побоюється він.

Раніше Асоціація текстильників Росії відправила лист уряду, в якому попросила росіян відмовитися від закупівель виробів текстильної та легкої промисловості з Туреччини.

Як відомо, турецький винищувач збив російський бомбардувальник у вівторок зранку. Як мінімум один пілот загинув. Кремль назвав це "ударом у спину від посібників терористів" і вже заявив, що перегляне свої стосунки з "нинішнім турецьким керівництвом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!