Проект податкової реформи буде у Раді наступного тижня - Макеєва

Середа, 25 листопада 2015, 17:54

Проект Податкового кодексу, пакет податкових законопроектів разом з проектом державного бюджету на 2016 рік після затвердження в уряді буде подано до парламенту до кінця наступного тижня.

Про це повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва виступаючи на Українському фармацевтичному форумі Адама Сміта в Києві в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наступного тижня ми подаємо Податковий кодекс разом з усіма податковими законами і бюджетом в уряд. Після твердження в Кабміні він буде в парламенті. Чекаємо, що до кінця наступного тижня усі зможуть ознайомитися з податковими законами, новим бюджетом і законами, які подаватимуться в пакеті", - сказала вона.

"У нас є готовий Податковий кодекс. Ми очікуємо, що його буде прийнято. Ми готові скоротити бюджетні витрати на 60 млрд гривень, щоб виконати вимоги МВФ стосовно бюджетного дефіциту", - додала заступник міністра фінансів.

Реклама:

Макеєва зазначила, що проект Податкового кодексу, зокрема, передбачає введення єдиної ставки ПДВ у розмірі 20% для всіх категорій, зокрема для сільгоспкомпаній і фармвиробників.

"Ми пропонуємо тимчасово виключити знижену ставку ПДВ 7% і застосувати єдину ставку 20% для фармацевтичної продукції. Тому що це пов'язано з нашою стратегією, нашим принципом справедливості та рівності", - заявила заступник міністра фінансів.

"Сьогодні ми прибираємо спеціальний режим ПДВ для сільгоспкомпаній - ця галузь також дуже важлива для України, але ми пішли на цей крок і прибрали цю перевагу. Ми також маємо прибрати й інші привілеї у інших", - сказала вона.

Водночас Макеєва наголосила, що зібрані додатково від підвищення ставки ПДВ на лікарські засоби гроші збиратимуться у спеціальному фонді і спрямовуватимуться на програму підтримки населення.

"При цьому ми значно знижуємо податкове навантаження для підприємств на фонд оплати праці з 41% ставки єдиного соціального внеску в середньому до 20% без винятку для всіх підприємств. Рішення поки що залишається таким, що ми підвищуємо ставку ПДВ з 7% до 20%. Одночасно пропонуємо механізм компенсації кінцевим споживачам як субвенцію підвищення вартості ліків", - сказала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!