Мінінфраструктури виплатить 1,7 мільярда за дороги до Євро-2012

Середа, 25 листопада 2015, 16:21

Міністерство інфраструктури почне виплачувати борги у розмірі близько 1,7 млрд гривень тим підрядникам, що будували дороги до Євро-2012.

Про це повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський на брифінгу у середу.

"З 2010 року до Євро-2012 дуже багато підрядників працювало над ремонтом доріг. Була певна сума заборгованості - 1,6-1,7 млрд гривень. У Мінфіну була невпевненість в тому, чи були виконані роботи, чи були вони якісними, плюс складна економічна ситуація та дефіцит бюджету", - заявив Пивоварський.

За його словами, Мінінфраструктури разом з Мінфіном змогли перевірити якість робіт та виділити для підрядників "Укравтодору" заборговані кошти.

Реклама:

"Вчора перша сума пішла підрядникам, в цілому за рік буде виплачено більше 1,6 млрд гривень", - сказав міністр.

Крім того, за словами Пивоварського деякі з підрядників жаліються на те, що до них приходять люди з посвідченнями помічників депутатів і вимагають 15-25% відкатів.

"Не ведіться на провокації. Шахраї намагаються скористатися інформацією та стягнути з вас гроші, які ви у будь-якому випадку отримаєте. Щоб боротися з такими проявами, я попросив підрядників надати інформацію про те, хто конкретно до них приходив, посади, імена, і у разі отримання такої інформації ми зробимо її публічною", - запевнив міністр.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!