"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ погодив набуття істотної участі власникам п’ятьох банків

Вівторок, 24 листопада 2015, 20:45

Національний банк України погодив набуття істотної участі учасникам п’ятьох банків.

Про це йдеться в рішеннях Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду платіжних систем, передає прес-служба Нацбанку.

Погоджено набуття опосередкованої істотної участі в розмірі 100% у ПАТ "Промислово-Фінансовий Банк" Матицину Володимиру та Матициній Тетяні. На початку 2014 року номінальними власниками банку були п’ять фізичних осіб-нерезидентів.

Також погоджено набуття опосередкованої істотної участі в розмірі 100% у ПАТ "Банк Кредит Дніпро" Пінчуку Віктору. На початку 2015 року в структурі власності банку був наявний траст, який передбачав розщеплення права власності на бенефіціарне (право отримувати вигоди від активів) та юридичне (право керувати активами).

Реклама:

Крім того, погоджено набуття опосередкованої істотної участі в розмірі 100% у ПАТ "Таскомбанк" Тігіпку Сергію. На початку 2015 року Тігіпко не вважався власником істотної участі в банку, оскільки не був контролером юридичної особи - власника істотної участі в банку - компанії Alkemi Limited.

Погоджено набуття прямої істотної участі в розмірі 37,2% у ПАТ "Банк Портал" Колосніцину Ігорю. Інші 62,8% належать Єфремовій Вікторії.

У ПАТ "КСГ Банк" погоджено набуття прямої істотної участі в розмірі 66,9205% Касьянову Сергію та Касьяновій Ксенії. Станом на початок року в банку не було власників істотної участі, а його акції були розділені між особами, жодна з яких не мала більше 10%.

З початку року НБУ погодив набуття істотної участі власникам у 15 банках, які мали ознаки непрозорості. Власники 11 банків вже формалізували своє володіння.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!