Камери на дорогах з'являться не раніше літа 2016 року

Вівторок, 24 листопада 2015, 18:06

Система автоматичної відео- і фотофіксації порушень ПДР на дорогах України буде запущена не раніше наступного року.

Про це в коментарі "ЛігаБізнесІнформ" повідомив речник МВС Артем Шевченко.

"Якщо ми говоримо саме про роботу системи, а не окремих точкових установок - це питання майбутнього. І швидше за все не цього року. Буде добре, якщо система запрацює до літа 2016 року", - сказав Шевченко.

За його словами до цього часу Кабінет міністрів повинен підготувати і прийняти необхідні регламентні документи щодо впровадження засобів фото- і відеофіксації.

Реклама:

Крім того необхідно виписати технічні характеристики необхідного устаткування, і провести тендер для визначення підрядника робіт.

Також, до держбюджету на 2016 рік мають бути закладені кошти на закупівлю систем фото і відео фіксації порушень ПДР.

Нагадаємо, закон який легалізує відео- і фотофіксацію порушень ПДР, а також бальну систему нарахування штрафів був підписаний президентом України Петром Порошенком шостого серпня 2015 року.

У травні 2015 року, заступник голови ДАІ Владислав Криклій обіцяв запустити автоматизовану систему автофіксації порушень в Києві з осені цього року. За його розрахунками в Києві планувалося встановити від 600 камер.

Передбачалося, що витрати на їх установку відшкодує приватний інвестор, який поверне кошти за рахунок частини майбутніх платежів від оплати штрафів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: