"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада зняла регуляторні бар'єри для розвитку державно-приватного партнерства

Вівторок, 24 листопада 2015, 17:04

Верховна Рада ухвалила закон щодо розвитку державно-приватного партнерства та стимулювання інвестицій в Україні.

За законопроект №1058 в другому читанні та в цілому проголосував 261 народний депутат.

Законом внесено ряд змін до закону "Про державно-приватне партнерство", а також до законів "Про концесії", "Про управління об‘єктами державної власності", "Про міжнародне приватне право" та деяких інших.

"Метою законопроекту є зняття регуляторних бар’єрів для розвитку державно-приватного партнерства та стимулювання інших механізмів залучення інвестиційних капіталовкладень в Україні", - йдеться у пояснювальній записці.

Реклама:

Також зазначається, що завданнями законопроекту є створення більш ефективних механізмів для співробітництва між державою і територіальними громадами, та приватними партнерами в рамках ДПП, покращення інвестиційних умов та гарантій для приватних інвесторів.

"Необхідність прийняття Закону обґрунтовується потребою усунення системних недоліків чинної редакції Закону "Про державно-приватне партнерство", зокрема, відсутністю чіткого розмежування між проектами, які реалізуються у рамках державно-приватного партнерства, ефективних механізмів державної підтримки тощо", - повідомляється на сайті парламенту.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!