Топ-менеджер "Нафтогазу": 300 мільйонів євро від ЄБРР - "зависли"

Вівторок, 24 листопада 2015, 16:00

Кредит у 300 млн євро, який Європейський банк реконструкції та розвитку мав надати НАК "Нафтогаз України" на закупівлю газу, "завис" через проблеми із затвердженням нової структури НАК.

Про це заявив директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко в інтерв’ю "Європейській правді".

"В результаті зараз "зависло" 300 млн євро від ЄБРР на закупівлю газу. Йдеться про газ, який має бути закуплено у листопаді за рахунок реверсних поставок; тепер дай бог, щоб його закупили в грудні", -с казав Вітренко.

За його словами, деякі міністерства, включно з Міненерго, не вважають, що Кабмін затверджував модель реформування "Нафтогазу".

Реклама:

"Акти за планом мали бути затверджені 3 листопада. Як бачите, ця дата вже минула. Сподіваюся, на засіданні Кабміну в середу значна частина актів буде прийнята.

"Оцініть ситуацію самі – ЄБРР не має сумнівів щодо заяв України, коли прем'єр-міністр публічно говорив, що план затверджений, коли міністр фінансів підписала в присутності Ангели Меркель договір гарантії, попередньою умовою якого було затвердження цього плану. І нинішня ситуація, коли юристи якихось міністерств раптом кажуть, що Кабмін взагалі не затверджував план реформи корпоративного управління "Нафтогазу". Це справді багатьох шокує", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!