"Укрнафта" досі не подала ДФС план з реструктуризації боргу

Вівторок, 24 листопада 2015, 12:56

"Укрнафта" досі не подала до Державної фіскальної служби план з реструктуризації податкової заборгованості.

Про це "Економічній правді" повідомив глава Держфіскальної служби Роман Насіров.

"Досі ми не отримали пропозиції від компанії "Укрнафта" або її глави щодо реструктуризації. Нагадаю, ДФС звернулася до суду з позовом стягнути кошти з рахунків "Укрнафти" на користь боргу. Якщо цих коштів буде недостатньо, буде реалізовано майно компанії, яке зараз знаходиться в податковій заставі", - сказав він.

Раніше, голова "Укрнафти" Марк Роллінз заявив, що ПАТ "Укрнафта" має намір вчасно виконувати поточні податкові зобов'язання та домовитися з урядом про нові умови погашення старих податкових боргів, а саме до середини листопада.

Реклама:

"Я ще не зробив офіційної пропозиції уряду з цього питання. Я сподіваюся зробити це до середини листопада", - сказав він.

Нагадаємо, в серпні 2015 року "Укрнафта" підписала з ДФС угоду про реструктуризацію боргу під 36% річних.

У жовтні глава ДФС Роман Насіров повідомив про розірвання угодипро реструктуризацію боргу "Укрнафти".

22 жовтня керівництво та представники "Укрнафти" не прийшли на розширену колегію щодо вирішення проблем стосовно податкової заборгованості компанії.

Після цього ДФС описала майно, включаючи нерухомість, газопереробні заводи, свердловини і товарну продукцію компанії "Укрнафта" на суму 9,278 млрд гривень в рамках стягнення заборгованості за податковими зобов'язаннями.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: