Китай визнаний найкращою країною для інвестицій в екологічно чисту енергетику

Понеділок, 23 листопада 2015, 20:00

Китай, світовий лідер за обсягами викидів шкідливих речовин, другий рік поспіль названий найпривабливішою країною, що розвивається для інвестицій в технології екологічно чистої енергетики.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Рейтинг інвестиційної привабливості, складений в рамках проекту Climatescope, охоплює 55 країн, що розвиваються. Другу і третю сходинку в ньому посіли Бразилія і Чилі.

"Дослідження підтвердило, що центр активності в сфері чистої енергетики невблаганно зміщується з "півночі" на "південь" - від розвинених до країн, що розвиваються", - йдеться у звіті Climatescope.

Реклама:

У 2014 році Китай ввів в експлуатацію потужності з виробництва 35 гігават (ГВт) енергії з відновлюваних джерел - це більше, ніж сукупне виробництво електрики в 49 країнах Африки на південь від Сахари, за винятком ПАР і Нігерії.

Крім того, країна залучила інвестиції в галузь на суму 89 млрд доларів.

Решта 55 держав, що розглядаються в рамках складання рейтингу, додали 15,5 ГВт нових генеруючих потужностей, заснованих на поновлюваних ресурсах, що на 64% більше, ніж в 2013 році.

У сукупності за темпами зростання подібних потужностей країни, що розвиваються вдвічі обганяють держави, що входять в Організацію економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), йдеться у звіті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!