Тристоронні міністерські консультації щодо ЗВТ з ЄС пройдуть 1 грудня

Понеділок, 23 листопада 2015, 18:40

1 грудня відбудеться тристороння наради Україна-Росія-ЄС на рівні міністрів щодо запровадження поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

Повідомляється, що єврокомісар Сесілія Мальмстрем сьогодні провела телефонну розмову з міністром економічного розвитку РФ Олексієм Улюкаевым про підготовку зустрічі.

"Підготовка до тристоронньої зустрічі також обговорювалася з міністром закордонних справ України Павлом Климкиным під час візиту комісара Мальмстрем в Київ 13 листопада", - наголошується в повідомленні.

Реклама:

Засідання в Брюсселі, де імплементація ЗВТ України і ЄС обговорюється на двосторонній або тристоронній основі на політичному і технічному рівні, стане вже двадцятий за рахунком.

"Існує незмінна прихильність і відкритість з боку ЄС для досягнення практичних рішень російських занепокоєння щодо реалізації ЗВТ, зокрема в наступних сферах: митне співробітництво, технічні бар'єри у торгівлі, санітарні та фітосанітарні питання", - відзначили в ЄК.

Мальмстрем запропонувала також створити технічну тристоронню робочу групу, яка буде стежити за розвитком подій з цих питань, як тільки економічна частина Угоди про асоціацію між ЄС і Україною набере чинності 1 січня 2016 року.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!