"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк вимагає посадити причетних до контракту на постачання електрики в Крим

Понеділок, 23 листопада 2015, 15:25

Прем'єр Арсеній Яценюк сподівається, що Генпрокуратура притягне до відповідальності людей, причетних до підписання контракту на постачання електроенергії в Крим.

Про це він сказав на позачерговому засіданні уряду у понеділок.

"Нагадаю, що мною як прем'єром було призначене службове розслідування про підписання сумнозвісного контракту на постачання електроенергії до АРК. За його результатами, було встановлено, що контракт містив норму про постачання електроенергії не до Автономної республіки Крим, Україна, а до якогось незрозумілого "Кримського федерального округу" – заявив Яценюк.

За його словами, матеріали розслідування зараз передані у Генпрокуратуру.

Реклама:

"Я сподіваюсь, що ГПУ завершить розслідування і притягне осіб, винних у підписанні, до відповідальності. Мною особисто було скеровано матеріали до правоохоронних органів", - заявив прем'єр.

Як відомо, контракт на імпорт російської електроенергії 28 грудня 2014 року підписав в.о. генерального директора ДП "Укрінтеренерго" Василь Андрієнко, який був призначений на цю посаду за декілька днів до підписання.

Яценюк лише наприкінці січня 2015 року звернув свою увагу на контракт, в якому зокрема вживається поняття "Кримський федеральний округ".

Міністр Володимир Демчишин раніше виправдовувався, що у кінцевому варіанті тексту контракту словосполучення "Кримський федеральний округ" відсутнє.

Також він запевнив, що договір є вигідним для української сторони і завдяки підписанню в Україні припинилися віялові відключення.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!