"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЛЕПи на Херсонщині поки не можна ремонтувати, але вистачить 3 доби

Понеділок, 23 листопада 2015, 15:11

Підірвані лінії електропередач у Херсонській області можна відремонтувати впродовж 72 годин, якщо ремонтники отримають доступ до них.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин на позачерговому засіданні Кабінету міністрів.

Він відзначив, що у Херсонській області пошкоджено чотири лінії електропередач, які забезпечують електроенергією Крим. При падінні електромереж ніхто не постраждав.

"На даний момент у ремонтних служб "Укренерго" немає можливості проводити ремонтні роботи, на цих лініях були ідентифіковані вибухові засоби. Спеціалісти СБУ, МВС відпрацьовують периметр", - заявив Демчишин.

Реклама:

О 14:00 у селі Чонгар Генічеського району Херсонської області мала початися зустріч керівництва Дніпровської енергосистеми та Херсонських магістральних електромереж "Укренерго" з представниками штабу акції блокади Криму, повідомляєдержкомпанія.

"Вирішуватиметься питання допуску ремонтних бригад на місця пошкоджень та початку робіт з відновлення пошкоджених опор ліній", - йдеться в повідомленні.

За оцінками "Укренерго", відновлення пошкоджених ЛЕП може тривати до 4 днів.

Як відомо, в анексованому Росією Криму оголошено режим надзвичайної ситуації, запроваджено графік віялових відключень світла.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: