У Абромавичуса побачили, що падіння ВВП сповільнилося до 11,8%

Понеділок, 23 листопада 2015, 10:34

Мініекономіки оцінює зниження ВВП України за підсумками січня-жовтня 2015 року з відношенню до аналогічного періоду минулого року в 11,8% тоді як за підсумками дев'яти місяців падіння досягало 13%.

Про це йдеться в повідомленні міністерства, передає "Інтерфакс-Україна".

"Динаміка останніх місяців свідчить про завершення стагфляційних процесів в Україні, пов'язаних з економічними та геополітичними потрясіннями, і переходом до нової фази економічного розвитку - відновлюваної", - зазначено в повідомленні.

Відомство аргументує свої оцінки уповільненням зниження зведеного індексу виробництва товарів і послуг (ЗІП) за підсумками січня-жовтня 2015 до 13,5% з 14,6% за підсумками січня-вересня 2015 року.

Реклама:

"(Це) - логічне продовження процесів деескалації військового конфлікту, загального поліпшення макроекономічного середовища, пристосування бізнесу до нових умов розвитку, а також (пояснюється) ефектом низької статистичної бази", - вказує МЕРТ.

Відомство уточнює, що прямий вплив ситуації на сході України на динаміку ЗІП в січні-жовтні 2015 року становитимуть 6,9 процентних пункту (п.п.), тобто зниження ЗІП без урахування Донецької та Луганської областей склало б 6,6%, а зниження ВВП - 5,6%.

"Враховуючи позитивні ознаки розвитку ситуації в реальному секторі економіки до кінця року ми залишаємо прогноз динаміки ЗІП без змін: уповільнення падіння до 11,8 - 12,8%. Відповідно залишаються незмінними і очікування щодо ВВП - 10% ± 1 п.п." , - зазначає МЕРТ.

Нагадаємо, за даними Держстату, падіння ВВП України в третьому кварталі 2015 року з порівнянні з аналогічним періодом 2014 сповільнилося до 7%, тоді як у другому кварталі падіння склало 14,6%, а в першому - 17,2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!