"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Глава "Укргазвидобування" пояснив, чому пішла Shell

Понеділок, 23 листопада 2015, 10:07

Компанія Shell пішла з українського ринку тому що для того, щоб продовжувати працювати, вони повинні були знайти матеріальні запаси.

Про це в інтерв'ю "Економічній правді" заявив голова правління ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко.

"Він пішов, тому що для того, щоб продовжувати працювати, вони повинні були знайти матеріальні запаси - об'єкти, які б через кілька років гарантували їм видобуток на рівні 5 млрд куб. м", - зазначив він.

Глава компанії відзначає, що на жаль, Shell не знайшли того обсягу газу, з яким компанія змогла б прорахувати свою перспективу.

Реклама:

"Я особисто зустрічався з директором Shell, коли вступив на цю посаду. Ми обговорювали ці питання. Я запитав, що дозволить їм залишитися з нами в СД або в якій-небудь іншій співпраці. Він сказав, що їм було дуже зручно працювати з "Укргазвидобуванням", вийшов хороший проект. Але, на жаль, Shell не знайшли того обсягу газу, з яким компанія змогла б прорахувати свою перспективу. Рента в 70% також підкосила їх фінансовий стан", - розповів Прохоренко.

За його словами, Shell прийшла не для того, щоб взяти видобуток розмірі 20 млн куб м і час від часу робити ремонт наявних потужностей.

"Вони дивляться в цілому на карту світу. Компанія вклала 100 млн дол, не знайшла матеріальний газ, який їй потрібен для виправдання подальших інвестицій, згорнулася і пішла. Україна їм зараз не цікава", - підсумував він.

Нагадаємо, 27 жовтня 2015 року нідерландсько-британська нафтогазова компанія Shell, яка починала процес розробки родовищ нетрадиційних вуглеводнів в Харківській і Донецькій областях, остаточно вийшла з цього проекту.

Як повідомлялося, у вересні 2015 року компанія Shell, яка розробляла родовища нетрадиційних вуглеводнів у Харківській та Донецькій областях, прийняла рішення вийти з проекту та передати всі своїнапрацювання державі та компанії "Надра Юзівська".

Нагадаємо, 24 січня 2013 року було підписано угоду між компанією Shell і "Надра Юзівська" про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській площі в Харківській і Донецькій областях.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: