"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російські авіакомпанії входять в топ-5 користувачів "українським небом"

Понеділок, 23 листопада 2015, 09:52

Сьогодні топ-5 користувачів нашого повітряного простору (транзит і пряме авіасполучення) - це авіакомпанії з України, Росії та Туреччини.

Про це в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ" повідомив директор "Украероруху" Дмитро Бабейчук.

"Топ-5 авіакомпаній за 10 місяців 2014-го: МАУ, "Трансаеро" (Росія), "Turkish Аirlines", "Lufthansa", "Singapore Аirlines". За 10 місяців 2015-го: МАУ, "Turkish Аirlines", "Nord Wind" ( Росія), "Трансаеро" (Росія), "Azur Air" (Росія)", - зазначив Бабейчук.

За його словами, після 25 жовтня: МАУ, "Turkish Airlines", "Orenburg Airlines" (Росія), "Nord Wind" (Росія), "Azur Air" (Росія).

Реклама:

Відповідаючи на запитання про частку польотів до 25 жовтня російських перевізників, глава "Украероруху" зазначив, що вона становила 20,3%.

"З початку року і до 25 жовтня (тобто до дати введення санкцій) 20,3% від загальної кількості зроблених польотів у повітряному просторі України припадало на повітряні судна російських авіакомпаній. Частка українських авіакомпаній - 14,3%. Порівнюючи показники за десять місяців цього року і минулого, можу сказати, що частка українських компаній цього року зросла до 21,5%", - констатує Бабейчук.

Він зазначив, що "Украерорух" надає сьогодні аеронавігаційні послуги більш ніж 200 авіакомпаніям.

За десять місяців 2015 у повітряному просторі України було виконано більше 200 000 рейсів.

"Безумовно, у порівнянні з минулим роком рейтинг компаній за кількістю виконаних польотів у повітряному просторі України змінився. Цьому сприяло закриття повітряного простору над Кримом, трагедія 17 липня 2014 (катастрофа Boeing Малайзійських авіаліній), після якої Україна повністю закрила повітряний простір над зоною проведення АТО і буферною зоною", - підсумував він.

натисніть для збільшення 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: