Мінфін задоволений підвищенням кредитного рейтингу України

Понеділок, 23 листопада 2015, 09:39

Міністерство фінансів України вітає рішення рейтингових агентств Fitch і Moody's щодо підвищення довгострокового суверенного кредитного рейтингу країни.

Про це йдеться в повідомленні Мінфіну, передає "Інтерфакс-Україна".

"Рішення агентств Fitch і Moody's, які були прийняті після аналогічного вирішення рейтингового агентства "S&P" про підвищення кредитного рейтингу України, є важливим кроком до повернення України на міжнародний ринок капіталу в середньостроковій перспективі, як передбачено програмою розширеного фінансування МВФ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як повідомляється, підвищення кредитного рейтингу України також полегшить доступ до міжнародних кредитних ресурсів для українських компаній і банків і дозволить їм оптимізувати свою роботу на вітчизняному та міжнародному ринках.

Реклама:

У міністерстві зазначають, що це підвищення є прямим і позитивним результатом проведення Україною реструктуризації зовнішнього боргу, яка була успішно завершена 12 листопада випуском нових облігацій.

Завдяки проведеній реструктуризації, Україні вдалося відразу знизити суму боргу на 3 млрд доларів і відстрочити виплату 8,5 млрд доларів на період після 2018 року.

"Наша успішна реструктуризація боргу, забезпечення його стійкості, стабілізація обмінного курсу гривні і фундаментальні реформи в банківському секторі та в енергетиці є ключовими принципами для позитивного рішення рейтингових агентств по довгостроковому суверенному кредитному рейтингу України", - зазначила міністр фінансів Наталія Яресько.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: