"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фінансові втрати "Украероруху" через авіасанкції становлять 10 мільйонів євро

Понеділок, 23 листопада 2015, 09:16

Фінансові втрати "Украероруху" від санкцій до російських авіакомпаній становлять близько 10 млн євро.

Про це в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ" повідомив директор "Украероруху" Дмитро Бабейчук.

"За підрахунками наших аналітиків, втрати "Украероруху" від вже введених санкцій становлять близько 10 млн євро, тобто приблизно 11% від загальної виручки", - заявив Бабейчук, відповідаючи на запитання про фінансові втрати компанії.

Крім того, відповідаючи на питання про підтримку санкцій до російських компаній, глава "Украероруху" зазначив, що досить складно однозначно відповісти на це питання

Реклама:

"Політична причина введення санкцій - змусити російські авіакомпанії припинити польоти в Крим, а РФ - діяти в рамках норм і правил з безпеки польотів, встановлених Україною у своєму повітряному просторі, до якого належить і повітряний простір над АР Крим", - заявив Бабейчук.

Також, за його словами, при введенні санкцій аналізується економічний ефект для обох сторін.

"Ми прорахували, що внаслідок можливої повної заборони транзиту російські авіакомпанії не понесуть значних фінансових втрат. Що стосується України, то в поточній економічній ситуації заборона залишків транзиту (а він залишається мізерним, особливо після закриття Єгипту) несуттєво зменшить наші доходи. З іншого боку, введення санкцій - це, по суті, питання безпеки для України", - підсумував він.

Як відомо, 25 вересня Україна запровадила санкції проти російських авіакомпаній, які здійснювали польоти в Крим.

Київ мотивував своє рішення двосторонньою угодою, яка дозволяє такий крок в разі порушення перевізниками українського законодавства.

У той же час, Росія відповіла "дзеркальними" заборонами на польоти п'яти українським компаніям, ніяк своє рішення не мотивуючи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: