"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта знову дешевшає

Понеділок, 23 листопада 2015, 09:02

Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в понеділок на тлі побоювань щодо збереження надлишку пропозиції сировини на світовому ринку.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 08.52 вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,46% - до 44,22 долара за барель.

Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI скорочувалася на 1,83% - до 41,13 долара за барель.

Реклама:

Інвестори продовжують з песимізмом реагувати на дані про те, що комерційні запаси нафти в США за тиждень, що завершився 13 листопада, зросли на 0,3 мільйона барелів, або на 0,1% - до 487,3 мільйона барелів.

"Дуже високим є тиск з боку великих запасів нафти в США. Ринки зможуть відновитися, тільки якщо вони побачать зниження запасів у США", - наводить агентство Рейтер слова аналітика з сировинних ринків NH Investment and Securities Кана Ю-іна.

З песимізмом інвестори сприйняли заяви міністра нафти Венесуели, який сказав в неділю про те, що якщо ОПЕК не змінить свою політику, то в 2016 році ціни на "чорне золото" можуть впасти нижче 30 доларів за барель.

Не допомагають ринку і дані американської нефтегазосервісной компанії Baker Hughes, яка повідомила в п'ятницю, що загальне число бурових установок в США за підсумками завершилася робочого тижня скоротилася на 10 штук, або на 1,3%, і становила 757 одиниць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!