"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Закон в Україні має зворотну силу - Shell

Неділя, 22 листопада 2015, 13:32

Компанія Shell зіткнулася в Україні з тим, що контролюючі органи намагаються застосовувати законодавство таким чином, нібито воно має зворотну силу.

Про це повідомив керівник СП "Альянс-Холдинг" (мережа АЗС Shell в Україні) Халдун Гювенір, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми робимо все можливе, щоб повністю виконувати українське законодавство. Однак, часом до нас приходять інспектори, виписують штрафи, загрожують закрити АЗС... Приймаються нові норми і їх намагаються застосувати до об'єктів, які ти побудував вчора. Тобто, закон має зворотну силу", - сказав він на конференції Petroleum Ukraine 2015 в п'ятницю.

Гювенір додав, що в таких випадках компанія змушена звертатися до суду, хоча це і не є повноцінним вирішенням проблеми.

Реклама:

"Ми не можемо постійно працювати через суди, особливо через українські суди", - зазначив він. Керівник мережі АЗС Shell в Україні додав, що на тлі цього в країні процвітає нелегальний сектор нафторинку.

"Є стільки, наприклад, газових заправних станцій, особливо в Києві, та й по всій країні... Вони в жахливому стані, ми бачимо небезпечні наземні ємності, які заборонені українським законодавством. Ми бачимо, що відбуваються вибухи, люди гинуть. У Києві дев`ять небезпечних станцій були закриті, але три з них відкрилися знову", - сказав він.

Гювенір зазначив, що державі необхідно приділити більше уваги саме боротьбі з "тіньовиками".

"Якщо державі не вистачає надходжень, то кращий спосіб - це звести до мінімуму нелегальну діяльність на ринку. Дати можливість інноваційним компаніям працювати і розвиватися", - сказав він.

Керівник мережі АЗС підкреслив, що в даний час його компанія сплачує непропорційно високу частку акцизів, оскільки частина гравців ухиляється від їх виплати.

"За моєю неофіційною інформацією, Shell має набагато більшу частку в акцизах, ніж її частка на ринку", - резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: