Нова Держслужба з безпеки охопить усі галузі транспорту

Субота, 21 листопада 2015, 13:18

Новостворена Державна служба України з питань безпеки на транспорті, що охопить усі галузі транспорту, крім авіаційного, та об'єднає нинішні Укртрансінспекцію та Укрморрічінспекцію запрацює в 2016 році.

Про це журналістам розповів голова Державної служби з безпеки на транспорті Микола Горбаха, передає "Укрінформ".

"Максимум через три тижні відбудеться реорганізація Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті (Укрморрічінспекції), а реорганізація Держінспекції України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекції) займе до трьох місяців, після того вони остаточно об'єднаються, і нова структура запрацює вже з оновленим персоналом", - сказав Горбаха.

За його словами, на дорогах служба займатиметься габаритно-ваговим контролем авто, перевіркою розміщення та кріплення вантажів, перевіркою режимів праці та відпочинку водіїв, здійснюватиме дорожньо-технічний контроль та перевірятиме якість і правила надання послуг пасажирських перевезень.

Реклама:

Наступним кроком стане оголошення про набір інспекторів в Укртрансбезпеку за прикладом нової поліції, які будуть отримувати значно вищу заробітну плату.

"В середньому ми будемо піднімати зарплати до 8 тисяч гривень, а зараз 3 тисячі гривень", - підкреслив Горбаха.

Наразі в новій службі здійснюється навчання викладачів, котрі передадуть знання майбутнім інспекторам відомства. Викладають експерти з польської інспекції.

Нагадаємо, Державна служба України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) - це нове відомство, що було утворено юридично 10 вересня 2014 року.

Укртрансбезпека має об'єднати функції здійснення державної політики у сфері безпеки на автомобільному транспорті загального користування, міському електричному, залізничному, морському та річковому транспорті, які зараз здійснюють Укртрансінспекція та Укрморрічінспекція.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!