СБУ ліквідувала "конверт" з обігом понад 200 мільйонів гривень

Субота, 21 листопада 2015, 11:46

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність конвертаційного центру із загальним обігом понад двісті мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Нелегальну фінансову структуру створила група мешканців Одещини. Вони виводили у "тінь" кошти низки підприємств агропромислового комплексу та інших суб’єктів господарювання реального сектора економіки", - йдеться у повідомленні.

"Зловмисники створили низку фіктивних комерційних структур та через укладання безтоварних угод переводили гроші у готівку. На замовлення клієнтів конверт виводив гроші і за межі України. Співробітники спецслужби затримали кур’єра в момент отримання ним 250 тисяч гривень від одного з бухгалтерів конверт центру", - заявили в СБУ.

Реклама:

Як наголошується, під час обшуків правоохоронці вилучили значну суму в іноземній валюті, печатки підприємств з ознаками фіктивності, "чорну" бухгалтерію, комп’ютери з системами клієнт-банк і флеш-носії з даними про обсяги проведених операцій та замовників протиправних послуг тощо.

"Правоохоронці також виявили "план евакуації" службової документації та електронних носіїв інформації на випадок "візиту" силовиків", - повідомляє прес-служба.

"На рахунках фіктивних товариств уже заарештовано майже півтора мільйона гривень. Затримано маже двадцять працівників конвертцентру, у тому числі двох організаторів", - заявили в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209 та ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!