РФ чекає від Києва офіційної відповіді щодо реструктуризації

П'ятниця, 20 листопада 2015, 09:16

Росія чекає офіційної відповіді за пропозицією про реструктуризацію боргу від України та інших сторін, яким запропоновано стати гарантами.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, пишуть "РИА Новости".

Як відомо, Україна завершила реструктуризацію держборгу 13 випусків облігацій у зв'язку з початком обміну на нові державні облігації та деривативи 12 листопада.

"Російські" облігації не увійшли в перелік паперів, які пройшли реструктуризацію і підлягають обміну на нові папери у зв'язку з відмовою РФ від участі в цьому процесі.

Реклама:

16 листопада президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ готова розстрочити платіж по боргу України на 2016-2018 роки по 1 мільярду доларів на рік за умови, якщо західні партнери нададуть гарантії.

Посилаючись на переговори з главою МВФ Крістін Лагард, Путін заявив, що це навіть краща пропозицію, ніж просив фонд, який нібито говорив про відстрочку для України на 1 рік.

За інформацією Міністерства фінансів України, наразі жодних офіційних пропозицій від російської сторони щодо реструктуризації боргу на 3 мільярди доларів не надходило.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що якщо Росія не погодиться на реструктуризацію, уряд оголосить мораторійна виплату цього боргу.

Міжнародний валютний фонд у своїй заяві 19 листопада, повідомив, що очікує вирішення питання боргу України перед РФ за допомогою прямих переговорів між українськими і російськими властями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!