"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гройсман хоче продовжити мораторій на продаж землі

Понеділок, 2 листопада 2015, 14:08

Спікер парламенту Володимир Гройсман запропонував знову продовжити мораторій на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення, який закінчується 1 січня 2016 року.

Про це він заявив на погоджувальній раді, пише ZN.UA.

"Вважаю неприпустимим сьогодні відкривати ринок землі, тому що ніякого ринку землі в Україні немає і це може бути використано для зловживань та неефективного використання того ресурсу, який є національним надбанням і належить українському народу", - сказав він.

Гройсман доручив профільному комітету провести слухання і висловився за продовження мораторію на продаж землі.

Реклама:

"Хочу дати доручення профільному комітету (у нас є шість законопроектів з цього приводу) провести комітетські слухання з цього питання і вважаю, що мораторій повинен бути продовжений, поки ми зможемо побудувати якісну систему, яка дозволила б власникам землі ефективно її використовувати, а не втратити відразу можливості володіти своєю землею через фінансові угоди", - додав спікер.

Згідно з опитуванням явних і тіньових лідерів парламентських фракцій, проведеним виданням, наприкінці вересня у Верховній Раді ще не було голосів за продовження мораторію на продаж сільгоспземель.

За висловилися лідери тільки чотирьох фракцій: Радикальної партії (21 депутат), ВО "Батьківщина" (19), Опозиційного блоку (43), "Самопоміч" (26, але, можливо, у фракції буде оголошено вільне голосування). Разом: 109 голосів при необхідних 226.

Нагадаємо, 1 січня 2016 року закінчується мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: