"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ОПЕК в жовтні скоротила видобуток нафти

Понеділок, 2 листопада 2015, 11:54

Видобуток нафти ОПЕК в жовтні знизився до 31,64 мільйона барелів на добу в порівнянні з вересневим показником в 31,76 мільйона барелів.

Про це повідомляє Прайм.

При цьому зниження не є ознакою навмисного скорочення поставки заради відновлення нафтових цін.

Картель раніше перевищував власну заявлену квоту по видобутку в 30 млн барелів на день.

Реклама:

Незважаючи на зниження видобутку нафти ОПЕК, в цілому країни-члени картелю зараз добувають на 1,5 мільйона барелів на добу більше, ніж у листопаді 2014 року, пояснює агентство.

Найбільше зниження видобутку зафіксовано в Саудівській Аравії. Королівство скоротило видобуток у жовтні до 10,1 мільйона барелів на добу у зв'язку з падінням споживання на електростанціях і нафтопереробних заводах країни.

При цьому в червні, згідно з доповіддю ОПЕК з посиланням на дані вторинних джерел, видобуток виріс до 10,564 мільйона барелів на день, знову побивши багаторічні максимуми.

Експорт з південних терміналів Іраку в жовтні був вище за вересневий - 3,1 мільйона барелів на добу, але ближче до кінця місяця сповільнився, оскільки погана погода затримала вантаження і відправку танкерів, передає Рейтер.

Незначний підйом експорту зафіксований в Нігерії, Анголі і Лівії. Ангола і Нігерія експортували більше нафти в цьому місяці, однак проблеми в Нігерії забарилися це зростання.

Лівійські поставки зросли майже непомітно, так як триваючий конфлікт між двома урядами країни заважає налагодити відвантаження нафти в портах, свідчать дані агентства.

Згідно з жовтневим докладом самої ОПЕК з посиланням на дані вторинних джерел, картель у вересні продовжив збільшувати видобуток нафти - на 0,11 мільйона барелів на день, або до 31,57 мільйона барелів на день.

Загальний обсяг видобутку нафти в світі у вересні знизився на 0,34 мільйона барелів на день - до 94,16 мільйона барелів на день.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!