Насіров пообіцяв скоротити борг з відшкодування ПДВ до кінця року

Четвер, 19 листопада 2015, 19:07

Активний борг з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) в період з травня по жовтень 2015 скоротився з 21,5 млрд грн до 15 млрд грн, до кінця року він становитиме 11 млрд грн.

Про це повідомив глава ГФС Роман Насиров на позачерговому з'їзді всеукраїнської громадської організації "Асоціація платників податків України", передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми змогли продемонструвати, як можна істотно поліпшити надходження податків за рахунок детінізації", - зазначив він.

За даними Насірова, середньомісячні збори по ПДВ (без урахування НАК "Нафтогаз України") в останні три місяці становили 9 млрд грн, тоді як у січні-травні - 6,8 млрд грн.

Реклама:

За рахунок цього збільшення ДФС "вибила" у Мінфіну додатковий ліміт на відшкодування ПДВ: якщо з початку року відшкодування були на рівні близько 4 млрд грн щомісяця, то за останні кілька місяців - понад 7 млрд грн щомісяця.

За словами глави ДФС, істотною проблемою залишаються переплати з податку на прибуток - сьогодні вони становлять 24,5 млрд грн.

Існуючі аванси не відповідають положенню справ в економіці: сьогодні неможливо за результатами минулого року планувати наступні 12 місяців.

"Мої пропозиції Міністерству фінансів: нам або потрібно скасувати аванси, або перейти на тримісячний режим. Можна вибирати будь-який з цих підходів", - сказав Насіров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!