Нацбанк посилить вимоги до роботи небанківських "обмінників"

Середа, 18 листопада 2015, 20:54

Національний банк намагається підвищити прозорість роботи обмінників та посилити контроль за їх діяльністю.

Про це заявив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук під час зустрічі із представниками небанківських валютообмінних установ, передає прес-служба регулятора.

"Національний банк прагне діалогу та досягнення порозуміння з учасниками ринку. Саме тому на сьогоднішню зустріч були запрошені чотири компанії, які мають ліцензії на проведення валютообмінних операцій, і 11 компаній, які ще тільки подали документи на отримання такої ліцензії", - сказав Писарук.

За його словами, Національний банк намагається підвищити прозорість роботи обмінників та посилити контроль за їх діяльністю.

Реклама:

"Ми встановимо нові вимоги та визначимо перехідний період для усунення невідповідностей. Головна мета цього процесу - отримати прозорий та зрозумілий ринок", - додав заступник голови НБУ.

За словами Писарука, Національний банк може контролювати лише легальні заклади з обміну валют.

"Ми перевіряємо та контролюємо тільки ліцензовані обмінні пункти. Національний банк не має важелів впливу на нелегальний бізнес на цьому ринку. Ми направили безліч листів до МВС з інформацією про нелегальні обмінники та їх адресами,тож сподіваємося на адекватну реакцію з боку силового відомства", - зазначив Писарук.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!