"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Енергоатом" виграв суд у справі про стягнення з компанії 4,2 мільярда

Середа, 18 листопада 2015, 18:48

Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адмінсуду Києва про стягнення з компанії  "Енергоатом" 4,2 млрд гривень на користь Центрального офісу з обслуговування великих платників податків Державної фіскальної служби.

Про це повідомляє прес-служба НАЕК Енергоатом.

18 листопада Колегія суддів Київського апеляційного адмінсуду постановила задовольнити апеляційну скаргу "Енергоатому" на постанову Окружного адмінсуду Києва від 16 вересня 2015 року щодо стягнення з компанії 4,2 млрд грн частини штучно нарахованого прибутку за 2014 рік за позовом Міжрегіонального головного управління - Центрального офісу з обслуговування великих платників податків ДФС.

"Рішення Київського апеляційного суду дозволить уникнути погіршення економічного стану Енергоатома (включаючи загрозу банкрутства). Завдяки зваженій позиції суддів, які прислухались до аргументів представників Енергоатома, не відбудеться різкого подорожчання електроенергії для усіх груп українських споживачів, адже примусове стягнення з Компанії 4,2 млрд грн мало б саме такі наслідки", - говориться у повідомленні.

Реклама:

Нагадаємо, у жовтні Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав НАЕК "Енергоатом" виплатити 4,238 мільярда гривень Центральному офісу з обслуговування великих платників.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначав, що за відповідачем рахується заборгованість зі сплати частини чистого прибутку господарських організацій (державних унітарних підприємств та їх об'єднань), що вилучається до бюджету, у сумі 4,238 млрд гривень.

В наданих суду запереченнях "Енергоатом" вказував на безпідставність позовних вимог позивача з огляду на відсутність у нього правових підстав для звернення до суду з даним адміністративним позовом, оскільки сплата чистого прибутку господарських організацій не є податковим платежем, а відповідно, не сплата таких коштів не може бути визначена в якості податкового боргу підприємства.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: