"Укрнафта" відкликала позов проти рішення Аукціонного комітету

Середа, 18 листопада 2015, 17:05

ПАТ "Укрнафта" відкликала адміністративний позов про визнання протиправним і скасування рішення Аукціонного комітету від 5 лютого 2015 року.

Про це на свої сторінці в Facebook написав виконавчий директор НАК "Нафтогаз Україна" Андрій Пасішник.

Нагадаємо, даним рішенням було відхилено усі заявки надані покупцям на участь в аукціоні № 197 з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку на базі ПРАТ "Українська міжбанківська валютна біржа".

"Щойно представник "Нафтогазу" у судовому засіданні повідомив, що представник "Укрнафти" у середу 18 листопада 2015 року, подав суду заяву про відмову від позову", - написав Пасішник.

Реклама:

"Але на цьому позитивні новини закінчилися... згідно законодавства, у разі відмови від позову, суд відміняє рішення окружного адмінсуду та закриває провадження по справі, але представник "Укрнафти" в судовому засіданні оголосив, що він за те щоб рішення не відміняти", - додав він.

За його словами, враховуючи суперечливу позицію "Укрнафти" - суд оголосив перерву до 14:40 год 25 листопада 2015 року.

Раніше голова "Укрнафти" Марк Роллінз заявив, що відкликає всі позови проти Аукціонного комітету.

Як повідомлялося, наприкінці вересня Київський апеляційний адміністративний суд не задовольнив апеляційну скаргу "Укрнафти" з вимогою скасувати рішення суду першої інстанції, який 10 липня визнав законним склад Аукціонного комітету.

Нагадаємо, "Укрнафта" подала відповідний позов в лютому 2015 року. Компанія вимагала від Кабміну виключити слова "та чотири представники НАК "Нафтогаз України" із урядової постанови №570, у якій йдеться про склад Аукціонного комітету.

У липні Окружний адміністративний суд відмовив "Укрнафті" в задоволенні даних вимог.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!