"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд Сороса купує частку в українській IT-компанії

Середа, 18 листопада 2015, 15:20

"Фонд економічного відродження України" Джорджа Сороса викупить значну частку акцій української IT-аутсорсингової компанії Ciklum.

Про це у статті на "Економічній правді" пише Всеволод Некрасов.

"Суму угоди та кількість куплених акцій учасники не розголошують. Очікується, що транзакція буде завершена до кінця 2015 року в разі виконання всіх умов та отримання дозволу від регуляторних органів", - йдеться в статті.

Як стало відомо "ЕП" від учасників угоди, фонд Сороса придбає всі акції, які належать інвестиційному фонду Horizon Capital, а також неоголошену частину акцій, яка належить венчурному фонду Majgaard Holdings Ltd.

Реклама:

"Ми щиро раді можливості залучити Фонд економічного відродження України, який надасть нам підтримку в значному розширенні діяльності нашої компанії, як за рахунок органічного зростання, так і шляхом стратегічних придбань", - заявив засновник і генеральний директор Ciklum Орбен Майгаард.

У свою чергу Майкл Вашон, представник Фонду, зазначив, що Ciklum демонструє стійкі конкурентні переваги, які українські компанії мають на швидкозростаючому світовому ринку IT-послуг.

"Приватні інвестиції, особливо з Європи та Північної Америки, допомагають закріпити успіхи, які українські реформатори досягли за останній рік. Ми раді співпрацювати з Ciklum і зробити свій внесок у розвиток того, що Джордж Сорос називає "Новою Україною", - зазначив Вашон.

Ciklum працює в сфері аутсорсингу розробки програмного забезпечення.

Як і переважна більшість найбільших IT-аутсорсерів, що працюють в Україні, Ciklum позиціонує себе у вигляді міжнародної компанії зі скандинавськими країнами. Але фактично вона була заснована в Києві в 2002 році датчанином Торбеном Майгаардом.

Її найбільші центри розробки зосереджені в шести містах України - Києві, Харкові, Дніпропетровську, Одесі, Вінниці, Львові. Також є офіси розробників в столиці Білорусі і Пакистану. Всього штат компанії налічує 2500 IT-фахівців.

Бізнес-модель компанії полягає у створенні виділених команд, які займаються розробкою і безпосередньо взаємодіють з клієнтами.

Основні клієнти компанії знаходяться в Скандинавських країнах, країнах Західної Європи та США. Офіси продажів розташовані в США, Великобританії, Швейцарії, Нідерландах, Німеччині, Ізраїлі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: