"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк доручив підготувати документи по Антикорупційній місії

Середа, 18 листопада 2015, 15:04

Прем'єр Арсеній Яценюк просить до кінця тижня підготувати проект міжнародної антикорупційної місії в Україні.

Про це він заявив на засіданні уряду під час вступного слова.

"Я звернусь до Генерального прокурора, голови СБУ…,  щоб ми в найкоротші терміни, до кінця поточного тижня мали проект міжвідомчої угоди про створення Міжнародної антикорупційної місії в Україні на постійній основі", - заявив Яценюк.

"На мою думку, це повинен бути постійно діючий  антикорупційний орган, який складається з провідних фахівців західних правоохоронних органів, які будуть готові приєднатися до великої Антикорупційної місії в Україні", - сказав він.

Реклама:

Яценюк дав доручення Міністерству юстиції разом з Генпрокуратурою , СБУ, МВС, Державною фіскальною службою, державною фінансовою інспекцією та іншими контролюючими та правоохоронними органами "невідкладно" провести засідання з метою підготовки до підписання із західними партнерами міжвідомчої угоди про допомогу правоохоронним органам у боротьбі з корупцією всередині України і можливість порушення кримінальних проваджень за межами України, якщо злочини, вчинені в Україні, тягнуть за собою перерахування коштів чи придбання активів за межами України.

В першу чергу, за словами Яценюка, серед партнерів він бачить ФБР і Британське національне агентство з боротьбі зі злочинами. 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!