"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українська біржа оскаржить рішення НКЦПФР про анулювання ліцензії

Середа, 18 листопада 2015, 12:14

Українська біржа оскаржить рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про анулювання ліцензії.

Про це повідомляє прес-служба Української біржі.

За інформацією прес-служби, рішення про анулювання ліцензії на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку набирає чинності через 30 календарних днів.

У випадку, якщо буде подана апеляція в Експертно-апеляційну раду з питань ліцензування при Державній регуляторної службі, рішення не набере чинності до закінчення розгляду апеляції.

Реклама:

Режим роботи Української біржі в цей період не зміниться. Торги і розрахунки за укладеними угодами і експірація грудневих термінових контрактів відбуватимуться в штатному режимі.

"Українська біржа усвідомлює важливість функціонування сучасної інфраструктури фондового ринку та інтернет-трейдингу для широкого кола інвесторів і скористається правом оскаржити рішення НКЦПФР в Експертно-апеляційній раді та в судових інстанціях. Біржа здійснить всі необхідні кроки для подальшої безперервної роботи та надання якісних послуг нашим клієнтам", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на засіданні у вівторок прийняла рішення анулювати ліцензію ПАТ "Українська біржа" на здійснення діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку.

Як повідомлялося, наглядова рада групи "Московської біржі" 23 вересня 2015 схвалила пропозицію менеджменту по стратегії виходу з активів в Україні.

МБ 16 листопада підписала угоду про продаж пакета акцій УБ спеціально створеному іноземному підприємству, підконтрольному українській інвестиційній компанії "Універ Капітал" (Київ).

Питання про викуп у московського акціонера частки в українських фондових майданчиках загострився після набрання чинності з 28 червня 2015 закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".

Згідно з документом, ліцензіати можуть бути позбавлені ліцензій у разі контролю за їх діяльністю з боку резидента країни, що здійснює збройну агресію проти України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: