Мартиненко: Закон про ринок газу поки не запрацював повною мірою

Середа, 18 листопада 2015, 09:54

Прийнятий закон про ринок природного газу, який набув чинності з 1 жовтня не запрацював повною мірою.

Про це в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ" розповів голова парламентського комітету з ПЕК Микола Мартиненко.

"З січня 2015 року, ми зобов'язані були виконувати Третій енергетичний пакет ЄС. На жаль, в повному обсязі це зробити не вийшло. Проте прийнятий закон про ринок природного газу, який став одним з найпрогресивніших у Європі. Він набув чинності з 1 жовтня. Але про те, що він запрацював повною мірою, говорити поки рано", - заявив Мартиненко.

За його словами, є низка законодавчих прогалин.

Реклама:

"Три законопроекти, які ми повинні були розглядати на цьому тижні: зміна в податкове та митне законодавство, і один (№3325) - це зміни до 17 інших законів з метою гармонізації нашого законодавства, щоб газовий ринок запрацював. Сподіваюся, що на наступному сесійному тижні ми цю роботу закінчимо. Я це бачу по настрою членів комітету з ПЕК, які є представниками різних фракцій", - зазначив голова комітету.

Мартиненко зазначив, що дуже важливим є закон про лібералізацію ринку електроенергії.

"ЗМІ писали, що роботу над ним уже закінчили і Міненерговугілля, і Кабмін. Скоро ми його отримаємо в Раді. Цей закон ми приймали ще в 2013 році, але він піддавався критиці за різними позиціями: це і дистрибуція, і виробництво електроенергії, і створення фонду дисбалансу. Зараз це вже не змінений, а, по суті, новий закон. У вересні ми провели комітетські слухання щодо цього законопроекту, він був доопрацьований спільно з ЄС. Зараз цей закон відповідає всім нормам конкурентності", - підсумував глава комітету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: