Brent опустилася нижче 44 доларів за барель

Середа, 18 листопада 2015, 09:09

Станом на 8.30 вартість січневого ф'ючерсу на північноморську нафту Brent на Інтерконтинентальної біржі в Лондоні опустилася нижче 44 доларів за барель і торгувалася на рівні 43,99 доларів за барель.

Про це пишуть "Ведомости".

На ту ж годину вартість грудневого ф'ючерсу на легку нафту WTI опустилася до 40,98 доларів за барель, січневий ф'ючерс на нафту тієї ж марки торгується на рівні 42 доларів за барель.

Як повідомляється, нафтовий ринок реагує на новини з Ірану.

Реклама:

Вчора, 17 листопада, на прес-конференції іранський міністр нафти Біджан Намдара Зангане повідомив, що країна не буде погоджувати питання про збільшення поставок нафти на світовий ринок після скасування санкцій з ОПЕК або питати дозволу у цієї організації.

Також він підтвердив, що Іран має намір підвищити експорт нафти на 500 000 барелів на добу, повідомляє агентство Bloomberg.

Раніше керівництво ОПЕК заявляло, що також не має наміру знижувати видобуток у прагненні зберегти 40-процентну частку на ринку, однак закликало всіх експортерів, які не входять в організацію, задуматися про скорочення видобутку.

Згідно з прогнозами аналітиків, загальний надлишок пропозиції нафти на світовому ринку в 2015 р становитиме від 0,7 до 2,5 млн барелів на день.

Запаси нафти в США на минулому тижні скоротилися на 482000 барелів, у той час як аналітики чекали зростання на 1,1 млн барелів. Ці дані змогли скоротити побоювання щодо надлишку пропозиції сировини на ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: