У Ахметова скоротили зарплати інженерам

Вівторок, 17 листопада 2015, 19:06

На маріупольських меткомбінатах "Азовсталь" і ММК ім. Ілліча, що входять в "Метінвест" Ріната Ахметова, перейшли на режим економії.

Про це повідомляє маріупольський сайт "0629" з посиланням на прес-службу "Метінвесту".

16 листопада інженери в адміністрації заводів, а також в деяких основних цехах написали заяви з проханням про переведення на скорочений робочий тиждень.

Працівники підприємств стверджують, що тепер формально їх робочий день триває 6,4 години замість належних 8:00. У той же час фактично вони працюють повний 8-годинний робочий день.

Реклама:

За даними прес-служби "Метінвесту", причиною цьому стали "падіння попиту і відкат цін на металопродукцію до 10-річного мінімуму, накручування тарифів державними монополіями, нерітмічний повернення податку на додану вартість".

"Група Метінвест змушена перейти на режим економії. Антикризовий план компанії передбачає тимчасовий перехід адміністративного персоналу на скорочений робочий день в умовах неповного завантаження виробництва. Процес торкнеться управлінців, офісних співробітників у центральному офісі "Метінвесту" і заводоуправління. При цьому умови праці для робітничіх професій залишаються без змін", - пише прес-служба.

"На металургійних комбінатах запущена реалізація антикризових програм по зниженню собівартості продукції, скорочення витрат і витрат на енергоресурси. І співробітники незавантажених цехів будуть відігравати головну роль у цьому процесі. Паралельно людей задіють для виконання поточних і капітальних ремонтів устаткування. Економія коштів буде спрямована на підтримку виробництва і трудових колективів. Буде зроблено все, щоб маріупольські комбінати вистояли, а люди зберегли роботу ", - пишуть представники "Метінвесту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: